Sportdryck

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

Dags att träningen till en ny nivå?

Oavsett du är nybörjare inom träning eller tillhör kategorin människor som tränar ofta, mycket och gärna kan man alltid fortsätta utvecklas. Hur långt du kan gå bestämmer bara du.

Vill du utmana dig själv och höja ribban ytterligare vad gäller din träning räcker det inte att fortsätta i samma hjulspår. Beroende på vad det är du vill uppnå med din träning kan behoven av förändring se olika ut. Vill du bli starkare, smidigare, gå ned i vikt eller kanske öka i vikt? Beroende på mål kan du behöva ändra moment i din träning: byta övningar, lyfta tyngre, träna mer allsidigt eller köra intervaller.

Ett sätt att göra din utmaning lite enklare är att dricka energidryck för sport. De kan hjälpa dig att optimera din träning på olika sätt. Förutom att många energidrycker för sport idag innehåller sukralos och koffein, är många av dem berikade med vitaminer och mineraler. De innehåller också kolhydrater som ger snabb energi och återhämtning.

Sukralos är ett omdiskuterat ämne och är idag ett vanligt förekommande livsmedel på marknaden. Enkelt förklarat kan sukralos säga vara en modifierad form av sackaros, det vill säga vanligt socker. Den kemiska strukturen i sukralos och sackaros är väldigt lika, men den skillnaden man skapat har stor effekt vilket gör att sukralos är cirka 600 gånger sötare än sackaros. Jämfört med aspartam är det fyra gånger så sött. Sukralos har ingen effekt på blodsockret och innehåller heller inga kalorier, men gör dig pigg och du kan prestera bättre under din träning. För dig som är rädd att få i dig för mycket av ämnen vill vi informera om att du behöver dricka mer än fyra liter Coca Cola Light per dag för att nå maxgränsen.

Kolhydrater och koffein för snabb energi är bra såväl innan som under ett träningspass. Det ger dig en extra skjuts när du känner att orken tryter och du klarar då av att prestera både mer och bättre. Du väljer naturligtvis själv om du vill ta en kopp kaffe eller dricka en energidryck för sport innehållande koffein.  Tre mg koffein per antal kilo kroppsvikt ger en prestationshöjande effekt enligt studier. För en vuxen man som väger 85 kg blir det 255 mg koffein, att jämföras med en kopp kaffe som beräknas innehålla cirka 100 mg koffein. I de flesta sportdrycker finns rent koffein vilket metaboliseras fortare och därför har en större effekt.