Baka proteinmuffins

Ge dig själv en extra boost genom att bjuda dig själv på härliga proteinmuffins som både är nyttiga och himmelskt goda. Det finns många olika variationer som du kan njuta av eller varför inte bjuda dina nära och kära? Du behöver inte vara mästerbagare för att lyckas med muffins och med lite fantasi och kreativitet kan du få dem att både vara smakfulla och se kul ut. Ett perfekt mellanmål eller som ett välkommet intag efter träningen – proteinmuffins passar vid alla tillfällen.

Innehåll:

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Grundrecept

Det finns många olika recept på proteinmuffins, och är du nybörjare kan du börja med att använda dig av ett grundrecept som du kan ändra på allteftersom. För helt vanliga muffins vispar du ihop 100 g smält smör med 2 ägg och 2 dl socker. Häll sedan blandningen i en bunke där du blandat 3 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 3 dl vetemjöl. Ha till sist i en dl vatten eller mjölk och när allt är en len smet häller du upp den i muffinsformar och bakar den i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Gör receptet nyttigare och mer proteinrikt

Om du gör 10 muffins av det här blir det 3,5 g protein per styck men genom några enkla förändringar kan du fördubbla eller till och med tredubbla detta. Byt ut 2 dl av mjölet med proteinpulver i stället, antingen vanilj eller choklad, och 1 dl med kokad quinoa så bibehåller du fuktigheten. Andra föredrar att ersätta mjölet med havreflingor för ökat fiberinnehåll. Istället för socker kan du söta med lite honung, en tsk stevia eller 1 msk osötat äppelmos, och genom att tillsätta krossade nötter och bär får du ännu mera smak och nyttigheter i dig.

Övriga tips

Du kan använda dig av glasyr, florsocker, eller muffinsdekorationer och cakepops tillbehör för att göra dina muffins både godare och snyggare!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *