PWO

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

PWO

PWO (Pre Workouts) är ett kosttillskott som tas innan man ska träna. Det finns en rad med olika tillskott som sägs ska hjälpa till inom olika områden. Till exempel tar alla som styrketränar och vill få större muskler inte alltid samma kosttillskott som de personer som vill höja sin uthållighet. Men samtidigt ökar de flesta sorters PWO alltid prestationen. Kort sagt ska ämnet hjälpa till med att ge alla det mesta ur sitt träningspass.

Hur fungerar en PWO?

De fungerar genom att öka prestationen med hjälp av blandningen av alla diverse ingredienser. Kosttillskottet kan innehålla allt från vitaminer och mineraler till unika örter i olika blandningar. Energi, styrka, kondition och muskelbygge är de områden som påverkas. Vill man fokusera på en viss del, till exempel styrka, är det viktigt att man väljer den PWO som fokuserar just på att hjälpa med det området. Det finns även de tillskott som kan hjälpa till med fettförbränning och många av tillskotten har olika stimulansnivåer.

Välja rätt PWO

För att välja rätt PWO är det viktigt att man först känner till vilka ämnen som finns i tillskottet samt vilken effekt de olika ämnena har. Ett exempel är koffein, det hjälper självklart till med att pigga upp dig. Men det är inte säkert att alla reagerar bra på koffein, då måste du ta en titt efter ett tillskott som har samma funktioner som den med koffein, fast utan just koffein.

Man kan säga att det finns tre huvudsakliga PWO-grupper; pump, stimfria och uppiggande. Flera av ämnena ingår i alla grupper, det viktigaste att tänka på är vilken mängd det finns med tanke på att om du intar en för liten mängd av ett ämne kommer det inte hjälpa dig lika mycket. Vanliga ämnen att hitta i PWO-tillskott är:  kreatin, koffein, L-tyrosin, vitaminer, mineraler, nitrat, BCAA, EAA, arginin, och kolhydrater.

Det finns självklart fler ämnen men dessa är några av de vanligaste. Eftersom de går att hitta i flera olika PWO-tillskott är det viktigt att du känner till vad de olika ämnena gör för att sedan kunna välja de bästa tillskotten för dig och den träning du har tänkt börja med/håller på med.