Proteinpulver vid viktminskning

Alla som använder proteinpulver gör det inte för att bygga muskler. Det blir allt mer vanligt förekommande att proteinpulver används även vid viktminskning. Det här kan tyckas motsägelsefullt till en början, då kosttillskott av den här typen ofta förknippas med muskelbygge och därmed även viktökning. Proteinpulver har dock egenskaper som gör det lämpligt att ha som ett verktyg till viktnedgången, med fördelen att kroppen blir riktigt slimmad – inte bara smal. Proteinpulver viktminskning

Proteinpulver vid viktminskning – Hur fungerar det?

Ett högt intag av protein ger en mättnadskänsla som lindrar besvären som kan komma med en viktminskning. Samtidigt förhindrar proteinet att muskelmassa går förlorad. Därigenom ges du en smal kropp, samtidigt som du ser fortfarande ser fit ut. För tjejer är det ofta mycket svårt att gå upp i vikt till följd av muskelbygge. Visserligen är det givetvis fullt möjligt, men det tar flera år och kräver hård träning nästan dagligen. Således finns det ingen anledning för tjejer att vara rädda för att använda styrketräning under en viktminskning. Ett proteinpulver kan fungera bra som ett substitut mot annan proteinrik kost. Inte helt och hållet givetvis, men till mellanmål kan det vara enklare med proteinpulver än att koka ägg och äta keso. Du bör aldrig helt och hållet ersätta din vanliga kost med tillskott, eftersom det är just tillskott det är frågan om.

Vilket proteinpulver är bäst för att gå ned i vikt?

Det finns en rad olika proteinpulver på marknaden idag, där vissa är mer kaloririka än andra. Du som vill gå ner i vikt med proteinpulver bör överväga ett pulver med hög proteinhalt och med så lite kalorier som möjligt. I listan ovan har vi rankat de proteinpulver som vi anser är bäst att använda i samband med viktminskning. Det vi har tittat på är främst näringsinnehållet, men även proteinpulver som har hyllats för sin smak premieras. Klicka här om du vill läsa mer om att använda proteinpulver vid viktminskning.