Proteinbars

Som du kanske känner till är det otroligt viktigt att du får i dig en stor mängd proteiner när du tränar, eftersom detta resulterar i att dina muskler växer och att din kropp återhämtar sig snabbare. Proteinbars är en produkt som du hör på namnet innehåller proteiner. Produkten är inriktad mot dig som framför allt tränar och har svårt att få i dig det stora antalet proteiner som krävs för att dina muskler ska växa.  
Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

Så väljer du rätt proteinbar

Det finns idag ett stort antal bars att välja mellan som kommer från både svenska och utländska leverantörer. Proteinbars kan skilja sig enormt när det kommer till smak, utseende och barens uppbyggnad. Produkten kan även vara inriktad till dig som försöker gå upp i vikt samt till dig som försöker tappa i vikt. Produkten brukar vara märkt med ”gainer” om den har högre grad kolhydrater för viktökning. Proteinbars med ett mindre värde kolhydrater är för dig som försöker gå ner i vikt. En specifik bars syfta brukar du kunna läsa om på förpackningen.

Proteinbars kan även vara tillverkade av olika typer av protein. Den allra vanligaste typen av protein som används är Whey protein. Detta är ett proteinpulver som är tillverkat från mjölk. Är du allergisk mot exempelvis mjölkprotein då finns det andra alternativ som proteinpulver tillverkat på växtbaserat protein som du även kan hitta i form av bars.

Med en hård konkurrens om konsumenterna så finns ett stot antal smaker att välja mellan. Proteinbars funkar utmärkt som ett mellanmål innan du ska träna, efter träning för återhämtning, eller när som helst under dagen när du är sugen på något gott. Med ett stort antal bars att välja mellan så kan det vara smart att läsa igenom innehållsförteckningen så att produkten endast innehåller saker som du är villig att sätta i dig.

Proteinbars har en god smak och är även lätta att ta med sig när du är på resande fot och inte hinner stanna upp för ett riktigt mellanmål. Då kan du lätt och smidigt leta upp en proteinbar från jackfickan. Proteinbars uppbyggnad av kolhydrater och protein kommer att få dina energinivåer att höjas, så att du klara av nästa träningspass eller endast om du är sugen på något gott.