Måltidsersättningar

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

Varför använda måltidsersättningar?

Måltidsersättningar kan användas för olika skäl men är i det stora hela ett substitut för att få i sig samma mängd näring som en måltid ger. Måltidsersättningarna innehåller vitaminer, mineraler, fiber, protein och antioxidanter vilket tillgodoser de behov kroppen har av olika näringsämnen; detta innebär att det är ett hälsosamt alternativ med lågt kaloriintag samt låg sockerhalt. Tillskillnad från andra bantningsmetoder är detta därför ett utmärkt alternativ. Det kan användas för både viktnedgång, muskeluppbyggnad och för att hålla en balanserad kost beroende på hur man använder ersättningen.

Genom användningen av måltidsersättningar med syftet att gå ner i vikt så kan man räkna med  snabba resultat då man ersätter vissa eller alla måltider och kroppen därmed inte får i sig samma energi man gör av med på grund av lägre kaloriintag. Man får dock som sagt i sig all den näring kroppen behöver för att hålla sig hälsosam och stark. Detta gäller även vid muskeluppbyggnad fast tvärtom, då kroppen får i sig mer energi än vad som behövs då måltidsersättningen används som ett tillägg. Man kan alltså vara flexibel här och välja själv hur man använder sig av produkten.

För- och nackdelar med måltidsersättningar

Enkelt och smidigt är några av de fördelar som medföljer när man använder sig av måltidsersättning då man snabbt kan förbereda ersättningen hemma eller ta med sig på vägen till jobbet eller träningen –  perfekt för den som lever ett fartfyllt liv men samtidigt vill ha kontroll på kost och diet. Detta ger även en tillförlitlig översikt över det dagliga kaloriintaget som är betydligt smidigare än när det kommer till att räkna kalorier för enskild mat.

Måltidsersättningar är som sagt ett bra och snabbt alternativ när man vill bygga muskler och har ett större behov av fler måltider och mer energi under dagen. De kan således användas för atleter och idrottare som snabbt behöver få i sig kalorier eller kolhydrater men även för personer med en allmänt aktiv livsstil. Något som måltidsersättningen även ger som en stor bonus är att de är fyllda med näring vilket i sin tur naturligt höjer intaget av vitaminer och andra grundläggande ämnen som kroppen ibland kan ha brist på pågrund av bristfälliga matvanor.

Måltidsersättningar kan alltså användas för flera olika skäl och har ett flertal fördelar för kroppen och hälsan. Man bör inte använda måltidsersättningar vid sjukdom eller graviditet.