Laktosfritt proteinpulver

Om du letar efter laktosfritt proteinpulver har du kommit rätt. Här samlar vi det bästa på marknaden i en Topp 3-lista.
1.
Micro Whey Lactose Free, Vanilj, 1 kg
Micro Whey Lactose Free, Vanilj, 1 kg
✓ Helt laktosfritt ✓ Hög proteinhalt ✓ Låga mängder kolhydrater och fett
Micro Whey Lactose Free är vad vi rekommenderar för laktosintoleranta. Pulvret är 100 procent fritt från laktos, samtidigt som det har en väldig hög proteinhalt. Därtill har pulvret väldigt låga mängder kolhydrater och fett.
Köp

309 kr
2.
Scitec Nutrition Egg PRO 930gScitec Nutrition Egg PRO 930g, Chocolate
Scitec Nutrition Egg PRO 930gScitec Nutrition Egg PRO 930g, Chocolate
✓ Naturligt ✓ Äggprotein av hög kvalite
Äggprotein är dock i allmänhet uppskattat av dem som vill undvika laktos helt och hållet. En av anledningarna till det är det biologiska värdet, som är mycket högt. Vidare har äggprotein en upptagningshastighet som är snabbare än kasein, men långsammare än vassle.
Köp

309 kr
3.
Self Omninutrition Soy Protein, 1 kg
Self Omninutrition Soy Protein, 1 kg
✓ 100 % Vegetabiliskt ✓ 100 % Naturligt laktosfritt ✓ Fullgott alternativ till animaliska proteiner
Ett vegetabiliskt alternativ som passar den som är väldigt känslig mot laktos. Generellt sett är vassleprotein mer populärt att ha som proteinpulver (en anledning till att förstaplatsen i den här listan intas av ett vassleproteinpulver), men sojaprotein är ett fullvärdigt alternativ till animaliska motsvarigheter.
Köp

179 kr
 

Proteintyper och egenskaper

Den typ av proteinpulver som är mest populär idag är vassleprotein. Att den är så populär kan bero på flera olika saker. Bland annat är vassleprotein känt för att ha ett högt biologiskt värde, vilket är en måttstock på pulvrets kvalitet. Det är dock inte så enkelt som att proteinpulver av vassle är det bästa proteinpulvret enbart på grund av detta. För den som söker ett laktosfritt proteinpulver är vassleprotein inte ett alternativ, då det är gjort av mjölk. Det ska dock tilläggas att det finns snällare alternativ för den som ändå vill ha vassle.

Äggprotein – ett slags laktosfritt proteinpulver

Den som är på jakt efter ett laktosfritt proteinpulver gör rätt i att testa på äggprotein. Proteinpulver av ägg är kanske det mest populära valet bland dem som är känsliga för laktos. Tilläggas bör dock att det inte bara är laktosintolerenta som äter äggproteinpulver. Även de som inte är laktosintoleranta kan äta detta för dess lagom snabba upptagningsförmåga. Som det går att läsa på förstasidan tar kroppen upp olika proteintyper i olika hastigheter. Till exempel är vassle känt för sin mycket snabba upptagningshastighet, vilket gör att det lämpar sig mycket bra tidigt på morgonen eller direkt efter ett träningspass. Kasein är motsatsen till detta, som med sin långsamma upptagningshastighet passar bra innan läggdags och när det går långt mellan måltiderna. Äggprotein lägger sig mitt emellan dessa två extremer. Med en medelsnabb upptagningshastighet fungerar den bra att vid många olika tidpunkter på dygnet. Att det är ett laktosfritt proteinpulver gör dessutom att det passar fler.
Laktosfritt proteinpulver
Proteinpulver med äggprotein
  Det här kännetecknar äggprotein
  • Ett laktosfritt proteinpulver som lämpar sig bra för intoleranta
  • Upptagningshastigheten ligger mellan kasein och vassle
  • Har ett högt biologiskt värde
  Vill du veta ännu mer om äggprotein och protein överlag?