Kväveoxid

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

Kväveoxid kosttillskott

Kväveoxid har förkortningen NO och är en gas. Denna gas har stor påverkan på kroppens funktioner. Den påverkar artärerna att slappna av och du får därigenom ett bättre blodtryck, cirkulationen ökar och Kväveoxid levererar syre till hela kroppens system. Kväveoxid hjälper även till att stödja blodflödet till cellerna för att få ett bättre näringsupptag från kosten. Vi har ca 80 000 km artärer och vener i kroppen. Kväveoxid bidrar även till att hjälpa immunförsvaret och avvärja infektioner och att förebygga hjärt och kärlsjukdomar.

Kroppen har en egen produktion av denna gas men när man blir äldre så är funktionen nedsatt. Man kan då äta kväveoxid kosttillskott eller så kan man äta mat som är rik på L-arginin och nitrat. Man hittar arginin i bönor, soja, mandlar, valnötter, havre och fisk t.ex. tonfisk och makrill. Nitrat kan man hitta i grönsaker t.ex. spenat, ruccola och rödbeta. Många idrottare dricker rödbetsljus för att få en maximal prestationsförmåga. Nitratet i rödbetsjuicen gör så att kroppens celler använder syret effektivare.

När vi motionerar så ökar produktionen av kväveoxid. Kväveoxid hjälper då även till att få ett maximalt pump i musklerna. Så vet man att man inte får i sig nog med kväveoxid är dessa kosttillskott bra. När man tränar så får man ett ökat blodflöde och kroppens celler uppmuntrar till ökad produktion av kväveoxid. Om man tränar mycket så kommer då kroppen att anpassa sig för att utveckla egenskaper som underlättar ens träning.

Hur klarar då vissa människor att bo på väldigt hög höjd? Detta är för att kroppen är så fantastisk när det gäller att anpassa sig och att förändra kroppens inre miljö och anpassa kroppen efter hur miljön är. Ett bra exempel på detta är Tibetanerna som bor på en höjd upp till 5000 meter. Forskare undersökte deras blod och upptäckte då att deras kväveoxid nivå var tio gånger högre än andra människors kväveoxid nivå. En tuffare miljö att bo på tvingar snabbt fram så att kroppen måste anpassa sig snabbt efter de yttre omständigheterna. Om ens kropp inte klarar av att anpassa sig nog snabbt så dör de människorna.