Kreatintillskott

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

Varför använda kreatintillskott?

Kreatintillskott har på de senaste åren blivit allt mer populärt. Det här tillskottet är en substans som kroppen naturligt producerar och är ett ämne som man delvis får i sig genom konsumtion av kött, fisk och fågel. Anledningen till varför kreatintillskott har blivit såpass omtyckt beror på att de är prestationshöjande och ökar muskelmassan. Kreatin ingår i musklernas energiprocess och omvandlas vid muskelprestationer till kreatinfosfat som skapar energi till musklerna som arbetar.

Med kreatintillskott förhöjs kreatinvärderna i kroppen och desto mer energi kan frigöras till förfogande för musklerna som arbetar. Det innebär att man i långa loppet får ut mer av sin träning, för att musklerna orkar mer och att de presterar bättre. När man äter kreatintillskott är det vanligt att man äter i veckokurer och resultat på ökad prestationsförmåga i musklerna brukar uppkomma runt en vecka efter startad kur. Generellt sett ökar musklernas prestationsförmåga med 5-10 procent, vilket oftast innebär att man orkar tyngre vikter och fler repetitioner. Något som i slutändan resulterar i mer framgångsrika träningspass, med bättre resultat.

Kreatin är ett ämne som finns naturligt i kroppen och är inkluderat i de flesta dieter, dock kan förhöjda halter av ämnet ge positiva effekter som ökad muskelmassa och att de verkar prestationshöjande. Kreatintillskott har inga nämnvärda biverkningar på grund utav att ämnet är vattenlösligt. Det innebär att om man under tiden som man äter kreatintillskott får förhöjda halter, så stöter kroppen ut de för höga halterna genom att man urinerar. Något som innebär att kroppen aldrig kan få en överdos av supplementet.

Kreatintillskott är ett supplement som rekommenderas till alla typer av idrottare och till alla sporter, då de förhöjda energinivåerna i musklerna är positiva för båda löpare och tyngdlyftare. Det här tillskottet är ett av få preparat som har dokumenterad effekt och som ihop med exempelvis proteinpulver rekommenderas av dietister. Att kreatintillskott är såpass populärt och har påvisad positiv effekt på träningen, resulterar dessutom i att preparatet har ett förhållande lågt pris. Det här tillskottsämnet är i kombination med proteinpulver något som rekommenderas i stort sett alla som är intresserade av att få balanserade näringsnivåer i kroppen när man tränar.