Hälsokontroller

  Man kan gå på en hälsokontroll av flera olika anledningar. Vissa går på kontroller varje år för att deras yrke kräver det, andra går för att de har bakomliggande sjukdomar och barn går ofta en gång om året för att man ska kunna se hur deras utveckling framskrider. Om man inte känner sig sjuk eller har ett yrke som kräver att man går på kontroll finns det ofta inget skäl att boka in extra kontroller. Men vilka fördelar och nackdelar finns det med att gå på hälsokontroll?

Var kan jag hitta hälsokontroller?

Hälsokontroll24.se har sammanställt och recenserat alla intressanta alternativ till hälsokontroller.

Fördelar med kontrollerna

En stor fördel med hälsokontroller är att man ofta kan fånga upp olika försämringar av sjukdomar, vitaminbrister och annat innan de blir allt för allvarliga. Under en hälsokontroll tas ofta olika prover som gör att man kan se blodvärden, infektioner och annat. Ibland kan det till exempel vara så att man har en infektion som man inte känner av. En annan fördel med hälsokontroller är att man verkligen får veta hur det står till med kroppen. Man behöver med andra ord inte gå och oroa sig och det kan göra att man sover bättre och att man mår bättre överlag.

Finns det några nackdelar med kontrollerna?

En hälsokontroll kostar i de flesta fall omkring 200 kronor. För många är det inte ett så stort belopp men för andra kan det vara en rejäl summa. Ibland kan det också vara så att man som patient känner sig pigg och frisk men så påtalar läkaren att man behöver äta vitaminer eller andra tillskott, och så känner man sig sämre på grund av dem. En annan nackdel är att man sällan kan boka tid för kontrollerna på egen hand och det kan innebära att man måste boka om många gånger, eller gå miste om arbete och inkomst på grund av kontrollen.  

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *