Gainers

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

Gainers

Gainers är en benämning på den typen av proteinpulver som är anpassad till dig som försöker gå upp i vikt. Gainer kommer från det engelska ordet ”Gain weight” som kan översättas till ”gå upp i vikt”. Gainers säljs som proteinpulver till dig som framförallt vill gå upp i muskelmassa och inte har något emot att lägga på dig lite extra fett som du kan träna bort vid ett senare skede.

Det som egentligen skiljer en Gainer ifrån vanligt proteinpulver är att en gainer har större antal kolhydrater i varje portion. Produkten är riktad mot dig som tränar stenhårt och lyfter tungt. På grund av alla de extra kolhydraterna som produkten innehåller så fungerar den utmärkt innan ett pass för extra energi, samt efter ett hårt träningspass för att hjälpa till med återhämtningen.

Då din kropp kan behöva proteiner för att bygga muskler under hela dagen så fungerar produkten även utmärkt som mellanmål. Gainers finns i en rad olika smaker med allt från klassiker som jordgubb och choklad till mer exotiska smaker som teramisu. Det finns ett stort antal svenska företag som tillverkar Gainers, där de även följer de strikta regleringar som gäller för denna typen av produktion.

Fördelen med att använda dig utav en Gainer

Fördelen med att använda dig utav en Gainer istället för ”riktig mat” är att en Gainer kan du enkelt ta med dig i träningsväskan utan att den blir dålig. Är du på resande fot så är detta ett utmärkt alternativ för dig som vill bygga muskler och alltid vill ha med dig näringsrikt bränsle till nästa träningspass. Så fort du behöver ett proteinrikt mellanmål så kan du enkelt blanda ut din gainer med vatten eller även mjölk för ett ännu högre näringsvärde.

Gainers är oftast tillverkade med whey protein som kommer från komjölk. För dig som är allergiker så finns det andra alternativ som exempelvis Gainers där proteinpulvret är baserat på Sojabönor.