Färdiga Proteinshakes

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

Färdiga proteinshakes

En proteinshake är ett populärt kosttillskott som passar dig som tränar. Det finns många olika sorters kosttillskott tillgängliga och det kan vara svårt att veta skillnaden mellan dessa. Här ger vi dig nyttig information om färdiga proteinshakes och svarar på vanliga frågor.

Vad är en färdig proteinshake?

En proteinshake är en färdigblandad dryck med högt proteininnehåll. Den kan drickas direkt och kommer oftast i portionsförpackning. Drycken innehåller ofta en väl avvägd mängd protein och kolhydrater och fungerar därför för både muskelbyggande och återhämtning. Protein är kroppens byggstenar och om du tränar hårt är det viktigt att du får i dig tillräckligt med protein. De som inte tränar får oftast i sig tillräckligt med protein från vanlig kost. En färdig proteinshake är särskilt utformad så den som tränar och bygger muskler snabbt ska få i sig protein och andra nyttigheter. Din kropp behöver få i sig cirka 1,6-2,0 gram protein per kilogram.

Vad är skillnaden mellan en färdig proteinshake och proteinpulver?

Skillnaden mellan färdiga proteinshakes och proteinpulver är att shaken är en färdigblandad produkt som är redo att drickas. Du behöver således inte blanda den med något annat. Proteinpulver däremot är en basprodukt som måste blandas med vätska för att kunna drickas. Båda varianterna är bra kosttillskott, men de har olika fördelar. Den stora fördelen med en proteinshake är att den är redo att dricka och därför smidig att ta med den till träningen. Du behöver inte blanda ut den med någon annan vätska. Den passar framför allt dig som vill ha det mest praktiska alternativet. En av fördelarna med proteinpulvret är att det oftast blir billigare eftersom du köper det i stora volymer som räcker länge.

När ska jag dricka den?

Färdiga proteinshakes dricker du i samband med träning. Om du vill bygga muskler är det viktigt att du får i dig proteinet snabbt efter att du har tränat. 30 minuter efter avslutat träningspass behöver kroppen proteinet för bästa effekt. Därför är det bästa att dricka proteinshaken direkt efter träningspasset. Proteinshakes kan även konsumeras innan och under träning. Vissa gillar att dricka en shake direkt på morgonen till frukost.

Finns det olika sorter?

Det finns många olika sorters färdigblandade proteinshakes. Det finns olika smaker samt varianter med lågt kaloriinnehåll. Det finns även veganska och vegetariska proteindrinkar som är baserade på sojaprotein. Den laktosintoleranta bör leta efter shakes med äggprotein.