BCAA

BCAA är ett kosttillskott som används av diverse anledningar men främst för muskeluppbyggnad. Det innehåller tre stycken grundläggande aminosyror (isoleucin, leucin, valin) varav dessa är aminosyror som kroppen inte kan tillverka själv utan behöver intas med hjälp av kost eller i form av kosttillskott. Leucin är den viktigaste för metabolismen då de aktiverar insulin att börja agera i kroppen.
Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

Varför använda BCAA?

BCAA tas snabbt upp av kroppen och är därmed väldigt effektiv under och efter träning. Det förbättrar prestandan av träningen och uthålligheten, samtidigt som det ger en mental effekt att orka mer då produktionen av serotonin minskar i hjärnan. Något som då även minskar vid användningen av BCAA är tröttheten som ofta kommer efter och under träningen. BCAA bryts ner i muskeln och inte i levern, till skillnad från andra aminosyror och de spelar en stor roll i kroppens process under återhämtning. Aminosyror är det kroppen behöver för att bygga muskler och är den viktigaste delen i protein.

Kosttillskottet kan tas både innan och/eller efter träning för att gynna muskeluppbyggnaden men även vid andra tillfällen för den som lever en aktiv livsstil. Tar man BCAA innan träning så hjälper det med att direkt starta uppbyggnaden av musklerna då de bryts ner under hård träning. Utöver hjälpen av muskeluppbyggnad så kan även BCAA assistera med viktnedgång då det hjälper att förbränna fett och gå ner i vikt mer effektivt. Med tanke på att tillskottet av aminosyrorna minskar tröttheten så ger det större möjligheter och energi att exempelvis genomföra konditionsträning.

Något många kan uppleva efter träning är ömhet i musklerna, varav detta tillskott är ett väldigt bra alternativ för att effektivt minska ömheten och samtidigt förhindra att musklerna tar skada under träning då myoglobinnivåerna blir lägre med hjälp av BCAA.

Det som är avgörande vid intag är mängden  av BCAA, dvs inte mängden av själva tillskottet i sig eller pulvret. Något som även tillkommer vid användningen av BCAA är att aminosyrorna kan hjälpa till att hålla blodsockernivåerna på en lägre nivå, alternativt underhålla den normala blodsockernivån.

Sammanfattningsvis är BCAA ett utmärkt tillskott för ökad muskeluppbyggnad, effektiv återhämtning, ökad prestationsförmåga och fettförbränning.